از مهمترین خصوصیات محصولات دانش بنیان، نوآورانه بودن آنهاست. زمانی که یک محصول جدید به بازار وارد می شود، ثبت برند یا علامت تجاری نیز از اقدامات لازم است که باید انجام شود تا محصول مورد نظر با هویت مناسب در بازار شناسایی شود و در مقابل جعل و تقلب نیز از حمایت های قانونی بهرمند گردد.
بنابراین می توان برند محصول دانش بنیان خود را در سطح داخلی یا بین المللی به ثبت رسانید. (البته جهت ثبت بین المللی علامت نیز در ابتدا ثبت علامت در کشور مبداء الزامی است.) برای این کار نیز باید به یک کارشناس حقوقی مجرب رجوع کرد که در این زمینه موسسه حقوقی فکر برتر پیشنهاد می شود چون از تجربه و صداقت کاری مناسب برخوردار است. ۴۲۱۴۳-۰۲۱
اما در زیر، اطلاعات مفیدی در این زمینه ارائه خواهیم داد:
حمایت از ثبت برند محصولات دانش بنیان تنها در مواردی انجام میشود که برند، خصوصیات ذیل را دارا نباشد:
- از اسامی عام مثل کلمه «میز» برای محصول میز استفاده نگردد.
- از عبارات توصیفی مانند «نفیس» برای پارچه استفاده نگردد.
- استفاده از عبارات گمراه کننده مانند «چرم طبیعی» برای محصولات چرم نما مجاز نمی باشد.
- برند نمی بایست بر خلاف موازین شرعی یا نظم عمومی یا اخلاق حسنه اجتماعی باشد.
- از پرچم کشورها و نماد سازمانهای بینالمللی در برند نمی توان استفاده نمود
- برند مورد نظر می بایست نوآورانه و خلاقانه باشد و در تعارض با علامتهای تجاری ثبت شده نباشد.
- همچنین از تشابه و تعارض با علامتهای تجاری معروف ثبت نشده نیز می بایست پرهیز نمود.
در صورتی که مایل به ثبت برند محصول دانش بنیان خود هستید باید بدانید، کریدور صادرات و معاونت علمی فن آوری از ثبت برند محصول دانش بنیان و ثبت برند بین المللی دانش بنیان حمایت مینماید.
در این راستا این مرکز در قالب حمایت از شرکت های دانش بنیان بخشی از هزینه های ثبت علامت تجاری در کشورهای خارجی (میزان ۷۰ درصد برای شرکتهای دانش بنیان تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال برای هر کشور) را پرداخت می نماید. این هزینه برای حداکثر سه کشور پرداخت خواهد گردید و همچنین لازم است اهمیت ثبت برند محصولات دانش بنیان در کشور فوق به این مرکز ثابت گردد.