1اشاره
1اشاره
نصب و راه اندازی موتورخانه

قیمت نصب و راه اندازی موتورخانه چقدر است؟

نصب و راه اندازی موتورخانه و عوامل مؤثر بر قیمت آن

نصب و راه اندازی موتورخانه کاری است که به دلایل متعدد مانند نصب اولیه و نوسازی ممکن است صورت گیرد. این کار هزینه هایی را در بر دارد. خود این هزینه متأثر از عوامل مختلفی است که می توان آن ها را به صورت جداگانه مورد نقد و بررسی قرار داد.

موتورخانه حرارت مرکزی در اصل تاسیساتی است که تأمین کننده ی آب گرم مورد نیاز در اکثر ساختمان هایی است که برای گرمایش محیط از رادیاتورهای شوفاژ استفاده می کنند. پس از طراحی نحوه اجرای موتورخانه توسط تیم متخصص تأسیسات و بر اساس میزان نیاز و مصرف ساختمان، هزینه نصب و راه اندازی موتورخانه تعیین می شود. نصب موتورخانه در اصل اجرای یک فونداسیون استاندار جهت قرار گرفتن سایر تأسیسات مانند لوله کشی آب سرد و گرم، نصب مخزن یا دیگ بخار، عایق بندی اتصالات و لوله ها و نصب مشعل گازی یا الکتریکی و … است که این کارها به عنوان کارهای عمده است و مواردی دیگر مانند عایق بندی دیوارها و کف محل موتورخانه و ایجاد روندهای ایمنی مناسب در ادامه ی کار موتورخانه صورت می گیرد.

مراحل نصب و راه اندازی موتورخانه گرمایشی

مراحل نصب در 5 بخش صورت می گیرد:

– ساخت فونداسیون استاندارد برای موتورخانه

– نصب دیگ تأمین کننده آب گرم

– ساخت کلکتور

– لوله کشی موتورخانه گرمایشی

– نصب مخزن انبساط

اولین مرحله ای که در نصب و اجرای موتورخانه صورت می گیرد، ایجاد فونداسیون به صورت استاندارد است. تجهیزات موتورخانه که سنگین هستند مانند دیگ آب گرم و مخزن انبساط نیاز به یک لوله کشی اصلی دارند و باید بستری مناسب برای آن ها فراهم آید. این کار با ترکیب بتون و میلگرد ایجاد می شود تا بتواند تحمل وزن تجهیزات متنوع موتورخانه را داشته باشد. البته این کار معمولاً بار اولی که قرار است موتورخانه راه اندازی شود در هر ساختمان صورت می گیرد و در مواردی که نوسازی موتورخانه مد نظر است نیازی به ایجاد فونداسیون نیست و از همان زیرساخت های قبلی می توان استفاده کرد. البته باید این نکته را مد نظر داشت که تجهزات جدید اختلاف زیادی در اندازه و وزن با تجهیزات قدیمی نداشته باشد.

نصب چیلر در موتورخانه

چیلرهای جذبی و تراکمی از انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی است که در ساختمان ها به کار می رود. به دلیل این که چیلرهای کمپرسی یا تراکمی مصرف انرژی الکتریکی بیشتری دارند معمولاً از چیلرهای جذبی استفاده می شود. این چیلرها از انرژی های سوخت فسیلی برای تأمین انرژی گرمایش و سرمایش استفاده می کنند و به همین علت هزینه ی انرژی مصرفی آن ها به مراتب مقرون به صرفه تر است.

حجم آب گرم مورد نیاز ساختمان

حجم آب گرم مورد نیاز و مصرفی برای تأمین گرمای ساختمان به خصوص در فصول سرد سال مهمترین عاملی است که در طراحی تأسیسات گرمایشی و نصب و راه اندازی موتورخانه مورد توجه قرار می گیرد. از این رو تعداد واحدهای موجود در ساختمان که تعیین کننده ی تعداد و نوع انشعابات و میزان تجهیزات مصرفی است از عوامل اصلی برآورد هزینه نصب و راه اندازی موتورخانه است.

برای انتخاب سیستم گرمایشی بهتر است با متخصص تأسیسات مشورت شود. مواردی مانند استفاده از تجهیزات گرمایشی دیگر در هر واحد می تواند در هزینه های تأسیسات تفاوت زیادی ایجاد کند.

نوسازی و هزینه نصب و راه اندازی موتورخانه

به مرور ممکن است اتفاقاتی بیفتد که موتورخانه نیاز به بازسازی داشته باشد. عواملی مانند ایرادات مشعل و گازرسانی، پوسیدگی لوله ها یا ب کار گرفتن تجهیزات بهینه تر و جدید تر از این جمله اند.

هزینه حمل و نقل و باربری

برای نصب و راه اندازی موتورخانه استفاده از تجهیزات تاسیساتی زیادی مانند شیر و شیر فلکه ها، فشار سنج، لوله ها، دیگ و مشعل نیاز است که هزینه حمل آن ها به محل تأثیر زیادی بر هزینه نصب موتورخانه ممکن است داشته باشد.

خدمات فوق توسط متخصصان تأسیسات ساختمان قابل ارائه است.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *